Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
» Glemt din adgangskode?

Fredensborg omegns seværdigheder

Seværdigheder generelt
Har du tid og lyst til at udforske området - så har Fredensborg rigtigt meget at byde på!  Historiens vingesus, Slottet, Slotsparken, Esrum sø og Grib skov lige rundt om hjørnet. Her har vi listet nogle ting op, som alle er et besøg værd.

 Se alle seværdigheder på kort

Fredensborg slot
Gågaden i Fredensborg ligger lige op af Fredensborg Slot, som siden sin opførelse som jagtslot for Frederik 4. i 1719, periodevis har haft plads som yndlingsbolig for skiftende regenter.

Idag har vi glæde af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der beboer slottet fra ca. midt i April måned og det meste af sommerhalvåret.

Siden 1916 har der været fast tradition for at Fredensborgs borgere har budt Regentparret velkommen til Fredensborg med Fakkeltog! En rigtig hyggelig tradition, der oftest foregår en forårsaften midt i April måned. 
Vi starter ved mørkets frembrud på Fredensborg station - og går gennem byen til Slottet, hvor Dronningen og Prinsgemalen tager imod - og Borgmesteren holder tale! Dronningen takker - og vi slutter med sang!
I år (2013) er der Fakkeltog i Fredensborg den 3. april. Vi starter kl.20.15 fra stationen og går mod Slottet! Alle er velkomne!

Når Regentparret er bosiddende på slottet kan man jævnligt om torsdagen se Livgardens musikkorps trække op gennem gågaden i Fredensborg. Ambassadørmodtagelser i Fredensborg foregår også med deltagelse af garden til hest gennem byen i pomp og pragt.

se mere på hjemmesiden

Slotsparken

Slotsparken er hele året åben for offentligheden - og byder på rige muligheder for en dejlig løbetur, eller gåture med hunden (i snor). Der er en fin bestand af rådyr i parken - som man kan nyde synet af, hvis man ser godt efter.

I juli måned er Slottet og særhaven åben for besøgende!


Se mere på hjemmesiden

Bådfarten
Tæt på os har vi også Esrum sø, og med udgangspunkt i Skipperhuset, for enden af Skipper Allé tilbyder den genoplivede bådfart på Esrum sø fra 1. maj til 30. september tursejlads med færgerne Rolf og Viking.
Se mere på hjemmesiden

Ved søbredden  for enden af Slotsvænget (Sørupvej 1)  har du hele sommeren mulighed for at købe en 'søppe-is'  helt frem til solnedgang - Sørup is er et populært udflugtsmål, med en skøn udsigt over søen.

Falkonergården
På Falkonergården tilbyder Falkoneren en præsentation af flere rovfuglearter, og en enestående opvisning af falkonerens arbejde med falke.

Se mere på hjemmesiden

Fredtoften, Fredtoftevej 7, 2980 Kokkedal

Dette område på ca. 17 hektar var oprindeligt en losseplads, men er nu omskabt til et grønt, rekreativt område, indviet i 1995 af kommunen. Området består af stier, frisbee-golfbane, friluftsscene med plads til 800 tilskuere og en grillplads. Der afholdes koncerter, natbio og andre arrangementer i sommermånederne.

se mere på hjemmesiden

Esrum Kloster & Møllegård

Historien om den unge munk Arn som Jan Guillau's historiske bøger følger som korsridder, kan blive helt levendegjort ved et besøg på Esrum Kloster.
Klosteret blev grundlagt i år 1151 og var omkring reformationen den 3. største jordbesidder i Nordsjælland. Siden 1500 tallet har det haft skiftende funktioner - og idag er det en selvejende institution - med oplevelser og økologisk café. Ridderdage for børn i sommerperioden!

Se mere på hjemmesiden 

 

 

Kulturen kalder


Museum Nivaagaard
Går interesserne mere i retning af museumsbesøg - og malerisamlinger, så tilbyder Nivaagaards malerisamling i Nivå en fin permanent udstilling med vægt på renæssancen, barokken og den danske guldalder. Her kan bl.a. ses værker af C.W.Eckersberg og Christen Købke.
Museet viser to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.

Se mere på hjemmesiden

Louisiana Museum of Modern Art
I Humlebæk ligger verdensberømte Louisiana - et museum for moderne kunst, men også et levende kulturhus med masser af kunstrelaterede aktiviteter for både voksne og børn. Ud over skiftende udstillinger med internationale kunstnere har Louisiana en kunstklub, ART aftener koncerter m.m.m.

Se mere på hjemmesiden

Byens fine lille turistbureau står også klar med masser af forslag til skønne oplevelser i det nodsjællandske - og ellers kan der være yderligere inspiration at hente her

se mere på hjemmesiden

Fredensborg Lokalhistoriske Museum

Museet er indrettet i den gamle rytterskole fra 1723, og den fungerede som skole til 1924. Ud over den gamle skolestue findes genstande fra landbrug og skolevæsen. Desuden er der udstilling om Donse Krudtværk og andre lokalhistoriske emner. Der er gratis adgang. Oplysninger om åbningstider m. v. fås på tlf. 49 14 41 63.

se mere på hjemmesiden


Læs om flere seværdigheder i området på visitnordsjaelland.dk   

Se os på Facebook


 

GALLERI

Se billeder fra Julearrangementet den 22. november 2016.
Klik her
Se billeder fra Fredensborg
Slotsmarked 2014 -Klik her
 

   

 

Copyright © Fredensborg By Handel - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.